~Bara jag~, ~Familjen~, ~Härligt~, ~Helt Galet~, ~Hysteriskt~, ~Känslan idag~, ~Men USCH~

Inskolning~

Så, den 23 oktober var min första dag på Avd 61. Första veckan gav så många intryck och jag lärde mig så mycket! Efter 5 dagar med dagpass så var helgen det mesta fantastiska jag upplevt på länge. En ledig helg fick en helt ny innebörd!

Förra veckan fick jag prova på att jobba kväll. Det var så skönt och roligt. Lite lugnare tempo men det fanns ändå att göra.

Den här veckan började mindre bra. Blev vab igår. Pga Sigge spydde i lördags. Idag är jag ”ledig”, iaf enligt mitt schema.. Imorgon och torsdag har jag dagpass igen. Men jag blir tvungen att ringa in idag och säga ifrån morgondagen. Inatt spydde Sigge igen. Strax efter började Ebba och vid 3 inatt var det Max tur.

tre spysjuka barn hemma. Sigge har inte ens ”förstånd” att vara sjuk på dagen. Han är överallt.. Max ser man på att han mår dåligt och är utmattad. Ebba känns oxå hon låg och påverkad av nattens kräkningar.

Så tredje veckan på jobbet innebar vab. Det såg jag inte komma. Och jag vill egentligen inte alls vara hemma. Men samtidigt tänker jag på patienterna på avdelningen. Om jag nu bär på kräksjukan så kan jag smitta andra. Och patienterna är nyopererade i nedre buk så det känns inte bra att ens riskera deras hälsa.

Så nu ska jag ta och ringa min vårdsamordnare och berätta att jag blir hemma även imorgon. Såååå tråkigt!

Men annars… Jag älskar mitt jobb! Det är så spännande, givande, lärorikt och omväxlande. Ingen dag är den andra lik! Jag har kommit över min oro för att ta blodproven. Nu tar jag mer än gärna venprover på patienterna och känner mig trygg. Jag börjar sakta lära mig rutinerna, och det känns bra. Mina arbetskamrater är fantastiska människor. Och måste faktiskt säga att Danderyds sjukhus är otroligt fint och bra. Bra värderingar, bra program och uppföljningar. För mig var ändå Danderyd ett ganska okänt sjukhus, och jag älskar det verkligen!

Nä, nu ringa till samordnaren.. suck

Men oj. Fick precis mess från koordinatorn. Slapp ringa. Nu vet de iaf att jag blir hemma även imorgon.

Ha det bäst!

Btw, vad tycker ni om hösten?? Så otroligt vackra färger!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s