~Helt Galet~, ~Hysteriskt~, ~Känslan idag~, ~Men USCH~, ~Tråkigheter~, ~Varför~

Bilbrand i Axelsberg, 9 september 2018~

Så då har idioterna hittat vårt trygga Axelsberg! Vad är det som driver en människa till att kasta brandbomb på andras bilar? Jag kan inte förstå..

Igår kväll, sent, satt vi här och kolla på valvakan. Helt plötsligt hörs en smäll, ”smash and grab”-smäll var våran första tanke. Man hör ett larm tjuta. Kollar ut genom fönstret. Ser ett par komma gående från tunnelbanan, stanna utanför oss och vända blicken mot centrum hållet. Tjejen hoppar högt när nästa smäll kommer.. De står som förstenade. En hög smäll till, ser hur tjejen hoppar högt och typ får flyktbetedskap i kroppspråket.. Öppnar fönstret och ropar ”Är det bilar de bränner??”

Ja-där, säger killen och pekar.

Vi ringer polisen, de hade redan fått larmet. Jag springer ner och ut på gården för att titta.. Dum som man är.. När jag ser lågorna, brandmännen anländer snabbt, fram med slangar, då smäller en av bilarna igen… Det ljudet, den branden, lukten, paniken i kroppen… Varför gör man såhär???

Kan inte låta bli att tänka att det är pga valet.. Att det är politiskt riktat. Att idioter som inte är nöjda med valets riktning åker ut och skrämmer slag på familjer i ett väldigt barnrikt område.. Här ska barnen gå till skolor och förskolor på gatan och passera utbrända bilar. Och varför kan inte människor bara ge fan i andras ägodelar? Respektera andra människor som kanske slitit hårt för att ens ha råd med bil?!?

Jag tycker det är hemskt när det hänt så nära inpå. Att se klipp på Facebook från bilbränder i Göteborg, är något helt annat än att ha det, höra smällarna, känna lukten och att det sker knappt 50 meter från där vi bor.. Jag har aldrig innan kunnat sätta mig in i hur en brandbomb låter när den ”exploderar” på en bil…. Aldrig ens kunnat tänka tanken. Det låter hemskt..

//Hanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s