~Familjen~, ~Helt Galet~, ~Hysteriskt~, ~Känslan idag~, ~Tråkigheter~

Tiden går så fort~

Nu är den här, nu har min tonåring börjat med den förbjudna, testat att verkligen gå över gränsen.. Kom på henne idag med att ha tjuvrökt. Blev alldeles iskall inombords. Ja, jag vet att jag röker, och jag vet oxå nackdelarna och riskerna med det & inte fan tänker jag bara sitta och titta på när hon begår samma misstag! Jag kommer att göra allt i min makt för att se till att inget av mina barn någonsin börjar röka! Jag är jag, du är du och vi behöver inte alla göra samma sak. 

Jag blev upprörd, men mest ledsen och chockad.. Kände lite ”vart har jag varit” som inte märkt ett skit? Men vi har pratat, gråtit och kramats. Hon har riktig ångest över vad hon gjort eller kanske bara för att hon blev påkommen. Jag tror iaf att hon förstod att det inte var vidare smart.. Jag har talat om för henne att hon är så mycket bättre än så här! Vad andra gör behöver inte hon göra! Hon har alltid ett val och bör välja sig själv och sin hälsa först! Vad hon gör efter hon fyllt 18 kan jag inte göra så mycket åt. Jag kan bara ledsaga, finnas där och hoppas… Sara är en smart och otroligt stark tjej. Jag vet att det här bara var en dum tabbe och jag tvivlar faktiskt på att hon gör om det. Däremot ska butikerna i Sätra ta och bli noggrannare på att kolla leg på folk som köper nikotin produkter. Det är 18 års gräns i det här landet, se till att följa det så försvåras det lite för ungdomar att få tag på cigaretter och dylikt!

För att inte vara bara negativ vill jag oxå lyfta henne till skyarna efter dagens utvecklingssamtal i hennes skola! Hon har höjt sina betyg i alla ämnen sen hon bytte skola. Hon har inga E kvar! Så otroligt jäkla häftigt! Att byta till Entreskolan var helt rätt val för henne! Bättre sätt att lära ut, bättre studiero, mindre klassar, engagerade pedagoger och mentorer! Önskar att den funnits när jag gick i högstadiet! 

Noel hade oxå utvecklingssamtal idag, det gick R på. Han ligger bra till och kommer att få extra stöd inför nationella proven som börjar snart. Däremot måste vi nog sluta med concertan. Han bara spyr efter att han tagit den. Alltså pga aptiten. Han äter inget. Kroppen går ner på sparlåga och han börjar kräkas. Det funkar inte. Varken för honom eller oss. Speciellt inte nu när han äntligen hade gått upp i vikt.. ska ringa Bup imorgon och se vad vi kan göra för att det ska bli bättre för honom. 

Det var våran torsdag det.. Känslorna har gått upp och ner om vartannat idag.. Men störst av Allt Är kärleken… 

Tack för titten!

Puss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s