adhd, ~Bara jag~, ~Känslan idag~

Trött & tröttare~

”Gick på en promenad, och sen somnade Trött…

Nä, jag skoja, tänker inte skriva nån saga här.. Har varit inskolad från typ 11-16 idag. Det var LärarTorg när vi elever ha möjlighet att fråga mentorer grejer, få hjälp osv. Fick det glada beskedet att de 3 skriftliga uppgifter jag redan lämnat in, var just det enda som vi hade skriftligt som eget arbete. De moment som är kvar, de är grupparbeten, som vi blir introducerade för imorgon och tror även vi blir ”placerade” i grupper. Det gillar jag INTE! Tyvärr är det väldigt olika språkbarriär i min klass och språket kommer emellan. Jag kanske är lite udda, men jag förstår verkligen inte vad somliga menar.. Tycker till viss del att det är skrämmande att vissa ska jobba med sjuka, gamla, barn, men knappt kan föra en vanlig dialog på svenska. Tänk en gammal vårdtagare som kanske har svårt att höra, eller lite förvirrad, så kommer nån som knappt kan säga ”Hej, vad vill du att jag handlar åt dig idag?” Det är faktiskt skrämmande.. Men det är inte mitt problem att lösa! ……. (just nu). Däremot ligger det en stark dragning i mig att få förändra. Att göra framförallt äldreomsorgen bättre. Tydlig och trygg, med bra salugent arbetssätt. Jag ska göra mitt bästa! Mer kan jag inte göra!

Imorgon börjar som sagt moment två (uppgift 1 & 2 ) i Hälsopedagogiken. Tänk att jag redan är unna på vecka 2!! Alltså jag är så många steg närmare mitt diplom och att ta Examen som Undersköterska!! Hur coolt????!!!!!???

Idag jobbade jag med 20 studieuppgifter som finns i boken. Alltså plugga in de kapitel vi jobbar med nu. Kommer behövas när vi sen får prov 😱 Gick även på en föreläsning om Källkritik. Ganska logiskt tänk det här med källkritik, men har man språket emot sig så är denna föreläsning genast jätte svår… Suck!

Nej, nu ska jag nanna-kudden och bara koppla av. Imorgon en ny spännande & lärande dag i skolan! Tjoho 🤗

Bjuder på en ful bild på mig när jag sitter på morgon toan 😂

2 reaktioner till “Trött & tröttare~”

 1. Jag HATAR när lärarna delar in i grupper..
  Vet inte om det är en diagnosgrej men jag vill så jävla gärna vara med folk jg känner mig trygg med. Jag har ju blivit den som folk tycker är bra på att plugga i skolan så lärarna ser det med, att jag tar mkt plats och ansvar. Så ofta lägger dom mig i en grupp med just folk som har lite svårt med språket osv. och det funkar inte för mig..

  Det är lättare att välja grupp själv..
  Just nu funkar kanske inte d för när jag grupparbetar med han jag hänger med mest så babblar vi bara men ändå.

  Det är ju något jag vet att jag måste jobba på, att jobba i grupp med alla slags människor men jag har såå svårt för det, för jag har så himla svårt att ge folk en andra, tredje eller fjärde chans. Gillar jag inte personen så gillar jag den inte.

  Visst e d sjukt med källkritik, vi fick inte lära oss ngt om det i högstadiet alls..
  D e ju självklarheter för mig också… jag delar liksom inget jag inte har kollat upp vart d e ifrån.. Jag e livrädd för att verka dum så jag brukar alltid dubbelkolla.

  Just nu har vi tema källkritik/nätet/bildredigering/sociala media osv osv.
  Vilket är rätt intressant. Igår fick vi skriva en fake artikel och så ska vi försöka redigera en bild till det..
  Så får vi se huruvida mina rötägg t klasskompisar går på min artikel, haha.

  Hur är allt annars? Så kul att du trivs iaf 🙂
  Hur ofta pluggar du? Är det halvdistans eller är allt klassrum?
  Kram kram

  1. Jag går nu i klassrum 2 dagar i veckan. 1 dag har vi lärartorg, man har möjlighet att vara där, ställa frågor, använda dator osv.
   Men det är just nu under Hälsopedagogiken, den är på 100 poäng och ska vara klar om tre veckor. Kommer bli mera skola ju större ämnen med fler poäng. Men studietakten är 100% heltid. Inte distans.

   Tack o lov hann jag snabbt välja min grupp själv, så blev en bra grupp jag känner mig trygg i. Det är så viktigt för ens egna prestation. Jag vill inte sitta och tolka och skriva och göra allt i en grupp för att någon inte tagit sitt ansvar att lära sig språket för att kunna förstå uppgifter.
   Det är en annan kurs kan jag tycka…

   Kram på dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s