adhd, ~Bara jag~, ~Känslan idag~

”Plugghäst/glasögonorm/skolnörd~

Jag trivs så fantastiskt bra med mig själv just nu! Är då otroligt nöjd redan efter EN vecka i skolan och känner mig som att jag verkligen är på rätt plats!! Det är det här jag ska göra! Jag trivs med lärarna, trivs med skolan, trivs med vissa klasskamrater mer än andra, men känner mig ändå ”hemma”.

Har suttit som på nålar senaste dagarna för att få besked från CSN om mitt ansökan om studiemedel, och igår fick jag äntligen svar! Jag är beviljad studiebidrag & lån!! Så otroligt jäkla skönt att kunna andas ut och inse att vi kommer fixa det här. Visst att jag kommer att ha ett studielån att betala tillbaka men det måste bli så. Det kommer att vara så värt det när jag är klar med min utbildning!

Och eftersom jag tänker ligga steget före så mycket jag kan så ska jag försöka få in de uppgifter som vi lär oss om varje vecka den veckan vi har dom. Alltså inte halka efter. Så igår skickade jag in de 3 första momenten i uppgift 1 på Hälsopedagogiken. Nu sitter jag som på nålar och bara väntar på mitt omdöme! Tålamod att vänta är inte min starka sida. Tyvärr!

Jag tycker naturligtvis att jag borde fått min bedömning av min mentor redan kl 14.45 (skickade in 14.16) men riktigt så funkar det väl inte 🙈 Men jag vill ha svar nu för att veta om jag behöver komplettera så kan jag isåfall göra det under helgen, och inte nästa vecka då vi ska gå vidare i ämnet och börja med nya uppgifter..

Shit vad min blogg kommer vara tråkig framöver. Mycket kommer handla om skolan.

Jag ska till Nacka ortopedi på onsdag den 17 januari. Bedömning ang mitt diskbråck. Ska vara där 8.45 och skolan börjar kl 9.00. Det här stör mig järnet just nu, då jag bet med mig själv att jag behöver undervisningen i skolan för att förstå. För att anteckna. Ska fråga Anita om hon kan ta anteckningar åt mig då jag kommer att bli sen den dagen.

Max & Ebba är lediga idag. Vilket inte alls är kul för tillfället. Max har helt spårat ur. Han är överallt, klättrar på väggarna, svär och skriker och han har inte ens fyllt 5 ännu. Han är verkligen jätte jobbig. Ebba går runt och skriker konstant som en mistlur. Och jag skojar inte, det skär i öronen och i själen, gör så ont i hela kroppen när hon ger ifrån sig sina vrål.

R & jag har blivit så trötta & irriterade föräldrar att vi nu hotar med ”trollen i källaren”.. Det var Ebba som en gång sa när vi gick igenom källaren hem att det bor Troll där och att det är läskigt.. Nu utnyttjar vi det när Max & hon är totalt speedade och inte lyssnar. Vi säger att trollen blir arga när de inte får sova och att de då kan komma. Fy vad dåliga vi är…?!? Men det funkar! Vi får kanske 5 minuters lugn & tystnad. Och det behövs.

Nu ska jag kolla PLL på Netflix.

Ha det fint!

4 reaktioner till “”Plugghäst/glasögonorm/skolnörd~”

 1. Gud var roligt! Visst är det skoj att plugga när man själv vill det? Jag älskar skolan verkligen och känner mig som en helt annan människa studiemässigt nu när jag äter medicinen också.. jag förstår och jag är typ ”plugghästen” i klassen, haha!

  Skönt med CSN! Ett hett tips: Studentkortet.se och mecenat!
  Kolla ALLTID om det finns studentrabatt, det finns huuuur mkt som helst.. Typ caféer, klädställen och hur mkt som helst har typ 20% rabatt om man e student. Både i affärer och online. Jag glömmer ofta bort att kolla det men fan så det har hjälpt nu när jag har varit i Sala hos Tobbe och Jacob, jag betalar typ 90:- för resan istället för typ 140:- så det är en del 🙂

  Är super glad för din skull iaf. Yay you!!

  1. Jag har precis ansökt om studentkortet. Är ju asmycket rabatter såg jag 😂 vi har pratat om mecenat, men vad är det?
   Det handlar verkligen om mognadsgrad när det gäller att plugga, det inser jag nu 😂

   Tack så mycket!
   Kram

    1. Jag kämpar på att få igenom mitt studentkort, men pappret jag tog bild på o skickade in blev ej godkänt 😖 Och min syo har semester 😥 SUCK!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s