~Bara jag~

Vidriga magsjukor~

Vi slapp iaf att vara magsjuka under julen. Det var första ggn på måååånga år. Jag hade en bruten lilltå dock och innan hade jag fått kristallsjukan.. Och Ebba hade ögoninflammation och öroninflammation. Så sjukdomar har vi haft, men bara hos mig och Ebba.

Men nu, när 2020 börjat, då kom den förbannade magsjukan även till oss. Började hos Ebba. Sen blev Noel sjuk. Gick ett par dagar och på söndagseftermiddagen började Sigge kräkas. Så jag vabbade i måndags. Igår började Max säga att han mådde illa. Förberedde med hink och allt, men än så länge inget. Nu får barnen vara hemma veckan ut. Dels för att på E & S förskola cirkulerar magsjukan hej vilt och vi tänker fan inte riskera att det kommer en vända till. Jag jobbar hela helgen, vilket jag ser fram emot just nu.

Att bara få lämna hemmet, lämna alla ljud, alla ungar, allt plock som blir extra när ungarna är hemma. Lämna all disk.. Bara lämna ”mamma-Johanna” hemma och gå och jobba och vara undersköterska och kanske faktiskt få lite uppskattning för vad man gör för en annan människa. Bara känslan att få vara en glad vuxen är så himla mycket värt.

För även om jag älskar mina barn, så är det ett rent helvete att vara ”ledig” från jobbet men samtidigt vara hemma med sjuka barn.

Igår hade vi tvättstugan 10-14. Det behövdes efter all turbulens här hemma och ungar som byter kläder ”on/off” och filtar och lakan osv. Mitt i allt så fick jag äntligen tummen ur och fick städat i lägenheten. Har inte haft någon direkt ork eller lust att hålla rent under typ hela december månad.. Så det har varit så sjukt äckligt och skitigt på golven. Massa leksaker och skit överallt som alla bara går förbi, gärna sparkar på, men inte fan plockas det upp!?! Livet med många barn och trötta föräldrar 🙄

Sara är ute på sin första APL i gymnasiet. Hon är på en salong i Fruängen ” Salong Beauty solution by Anna, och Sara fixade så att jag fick komma dit och få hjälp att börja ljusa upp mitt hår. Jag har nu insett att mitt egna krig mot de vidriga GRÅ som kommit inte längre fungerar. Jag har färgat, tonat, färgat igen, men inget funkar! Färgen/toningarna släpper från just ett gråa efter knappt 2-3 veckor. Så jag fick den briljanta idéen att jag ska bli blond!!!

Hmm, nu undrar jag om det var en av de smartaste idéerna jag kläckt, men nu är jag iaf väldigt ljus.. Blond= nej. Men gul, lite vit, orange, lite brun.. Ja, jag är en cocktail av gula/orangea färger! Jippi, perfekt nu till påsken som kommer!

Nu har jag dock ett filter på bilden, så lite gulare/mörkare är jag egentligen.. Ska tillbaka och jobba bort det gula/orangea om 2 månader, nu ska håret få vila och jag ska använda silverschampo, inpackningar och vara lite snäll mot det. Sara fick dessutom klippa av ca 10-15 cm innan jag blekte. Var så Trött på mitt slitna och tråkiga hår..

Ja, vad mer kan jag skriva här.. Kände nog mest för att bara uppdatera lite och rensa ut allt ur huvudet.

Ha det gott allihop! Hoppas att 2020 blir ett bra år för alla!

Kram kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s