~Bara jag~, ~Härligt~, ~Helt Galet~, ~Varför~

Prov och åter prov~

Så ser sista tiden i skolan ut inför jullovet. Haft 5 prov på 3 veckor, inte dåligt vill jag säga. Och pressen, stressen och prestationsångesten bara ökar.

Idag var jag inte stolt över min prestation. Jag har pluggat, repeterat, skrivit om, bläddrat och upprepat de block vi hade prov på, men ändå gick det så jävla dåligt!! Jag tror jag får MITT FÖRSTA D i samhälle faktiskt. Jag blir så arg på mig själv. Så förbannad över att jag helt tappade det.. Kunde inte ens namnge de 4 jävla grundlagarna!!!! Vafan lixom!!! På torsdag är det avslutning i Samhällen och sen börjar min julledighet. Skickade in ansökan om CSN för C-delen idag då jag såg på min sida på vuxenutbildning att jag är PRIORITERAD plats att börja 7/1-19. Känns iaf vääääldigt bra det. Ska kolla med syo om att läsa psykiatri 1 som extra kurs, då mitt paket på C-delen är färdigt i maj 2019. Då är jag färdig.. Utbildad undersköterska.. Har typ diplom.. Fan vad vuxenpoäng jag fick där 🥳

Sigge blev hemma från dagis idag. Han vägrade gå till dagis imorse. Han la sig ordagrant ner och skrek! Vet inte om han fick en chock av all snö, men han fick följa med hem igen. Han vägrar vantar oxå, vilket inte är det ultimata vintertid..

Max har börjat hosta som sjutton nu ikväll, så vet ej hur morgondagen blir för honom. Har gett honom airomir och hostmedicin, men det verkar inte hjälpa helt..

Men snön då, hur underbart??? Iaf för oss med tak över huvudet. Men hemlösa, inte värdigt någonstans, och nu är det en hemsk tid för dom. Läste idag att någon startat #öppnaporten eller liknande, just för att en hemlös ska kunna ta sig in i värmen, kan handla om liv och död. Jag tycker tanken ÄR god, men i praktiken, nej tyvärr.. Alldeles för många kriminella ser sin chans när man ska hjälpa/underlätta natten för de som är tvingade att gå utomhus pga en störd regering, och det kommer att öka inbrott i förråd, narkomaner som lämnar droger och sprutor, hot, och rädsla. Även om tanken är så god och jag önskar att någon skulle bli hjälp, så tror jag ändå inte på det i långa loppet. Varför kan inte välfärdssamhället Sverige ta och satsa på lägenheter för hemlösa? Billiga lägenheter! Ge dom en chans att komma tillbaka in i samhället, få ett värdigt liv, en dräglig vardag?

Har du sett ”36 dagar på gatan”, om INTE, SE DEN! En riktig ögonöppnare.. En käftsmäll som gör att man tänker till..

Nu fick jag massa idéer och tankar som snurrar i huvudet, ska vända alla tankar till trötthet genom att läsa.

Ta hand om er! 💙

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s