~Bara jag~

Magkänslan~

Visst ska man alltid lita på magkänslan? Ibland undrar jag vad det är som ens gör att vi känner av ”magkänslan”.. Men visst känner man av den? Den visar så tydligt med känslor att man kan ha rätt i en misstanke. Det är otroligt häftigt att den finns, men jag är så nyfiken på vilka celler, hormoner i kroppen som gör att den ger sig till känna!? Har vi ett undermedvetet eller kanske övermedvetet i vår kropp? Eller är det överjaget, detet eller förmedvetna som faktiskt styr i oss? Det är ju Freuds teori om hur människan styrs, ibland tänker jag att det finns lite sanning i hans teorier. Inte allt, men en del hade han nog rätt i.

Jag sitter lixom med en känsla, som säger att något inte stämmer.. Men jag vet inte riktigt vad det är.. Ännu… Men vet att tillslut kommer jag att veta, jag kommer att se det jag inte ser nu, och först vad min magkänsla menat. För visst kan man anta att magkänslan kan vara en varning?

Fick fint besök av Tessa i tisdags! Väldigt roligt och efterlängtat!

Idag gick det ovanligt bra att lämna de 3 yngsta på förskolan. Det har bara tagit en vecka av gråt, skrik, svett och ilska. Från oss alla 4.. Ingen av oss mår bra av de här mornarna, men jag vet inte vad jag kan göra för att få lugnare och trevligare mornar heller. Det slutar ändå i kaos hur tidigt jag än gått upp, hur mycket förplanering jag än har gjort.. Men, idag gick det ändå ganska bra! Inte alltför mycket bråk i hallen, vägen till förskolan gick bra, lämningen gick bra, och jag kom hem utan tårar i ögonen.

Den här veckan har jag haft hemstudier. Har lämnat in min andra uppgift i Medicin 1. Det blev sammanlagt 6-7 sidor, då det var en ”a, b, c”-uppgift samt en Uppgift om Delegering. På måndag har jag studiebesök på måndag på Ekerö brandstation. Och på kvällen har jag skrivning i psykologi 1 om Socialpsykologi, kriser, trauma, och hälsa. Jag fick mitt betyg på första skrivning i psykologi i tisdags. Jag fick högre betyg än vad jag trodde, helt ärligt, jag trodde inte att jag skulle få mer än E & hade känt mig nöjd med det, då jag haft svårt för psykologi. Den har varit svår att förstå.. Men jag måste förstått mer än vad jag trott. Väldigt nöjd med betyget, och hoppas lite att jag kanske kan höja det med nästa skrivning, om inte så behålla mitt nuvarande betyg. ”Klappar mig på axeln”

Kan inte fatta att nästan 10 veckor till har gått och att jag har läst 200 poäng till. Nästa kursstarter är VoO 2 och Samhälle. Läser det fram till jullovet. Ska i oktober söka c-delen i utbildning mot undersköterska, det är sista delen sen är jag klar! Hur sjukt är det inte? Och redan i april ska jag söka sommarjobb på olika förlossningsavdelningar :). Jag kanske får jobb i samband med att min utbildning är klar ♥️ Jag trodde aldrig det här om mig själv. Har alltid tyckt att jag är lite av en looser som aldrig lyckas slutföra något. Men sen min adhd utredning blev satt och jag fick medicin som funkar så har jag som människa utvecklats väldigt mycket! Jag vet vad jag vill och ger mig inte. Jag kämpar på fast det ibland är väldigt svårt. Min hypotyreos sätter käppar i hjulet för mig, jag är trött, har ont i kroppen, sover dåligt. Jag är så stressad och mentalt ganska slut. Men jag kämpar! Jag kämpar hårt för jag vet att när jag är färdig med utbildningen börjar Ett Nytt Kapitel i vårat liv! Då kommer inte samma stress finnas. Nu är det intensivt med studierna, och jag kommer att klara det.

I helgen ska vi till landet! Jag har bjudit med min mamma. Vi ska ut i skogen och plocka svamp! Älskar att gå i skogen! Sådan underbar terapi för själen. Och färgerna!! Löven, marken och ljuset i skogen på hösten är så vackert! Jag älskar det verkligen!

Bilden nedan visar färgskiftningarna på vår gata hemma.

Så jäkla mäktigt tycker jag! Tog dom igår innan mamma kom och hämta mig. Hon ville bjuda på lunch. Blev Wallenbergare med goda grönsaker! Mums! Länge sen det var hon och jag bara så det var väldans skönt!

Nej, nu ska jag dricka mitt kaffe, sen bara vila hjärnan en stund innan det är dags att tänka över kläder till alla barn till landet. Blir lite att tänka på, speciellt om vi ska till skogen 🙂

Ha en underbar dag nu!

Njut av hösten 🍄🍁🍃🍂🥀

……och lita ALLTID på din magkänsla.. Den försöker antagligen säga dig något!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s