~Bara jag~

Vart är självbevarelsedriften?~

För er som undrar vad det är så betyder det :

Självbevarelsedrifte

mer eller mindre instinktiv drift att skydda sig själv från skada och död

Jag förstår inte hur en människa bara kan sitta och bara låta sig själv framstå som lat och lite korkad.. Även utsätta sig själv för eventuella risker med hälsan långsiktigt. Hur kan en ens välja att ta till sig en dålig ovana mitt i veckan för att sedan inte ens åka och jobba? Jag har köpt nya bromsar till bilen, pengar finns att tanka för. Men ändå.. Nej, vi stannar hemma av ingen anledning alls. Det värsta är att jag märker på andra att det är ”något” som är fel..

Nog om det, jag blir bara väldigt irriterad och less. Idag var jag med Noel i skolan på lektion mellan 9.20-11.00. Dels för att jag ”hotat” med att om han inte sköter skolan så kommer jag vara tvungen att följa med honom. Han hade Mentorstid & Matematik. Det sistnämnda är inte mitt starkaste ämne. Men det var intressant. Jag lärde mig själv något nytt. Noel har aldrig fått så mycket gjort på en lektion förut. Hela 6 st A4:a blad av uppgifter blev gjorda. Även väldigt nyttigt för mig att få se hur klassen funkar och arbetsron osv. Jag var tillbaka på skolan igen kl 15.00 då vi hade möte med Noels mentor Johanna och Rektor Per. Åtgärdsprograms möte typ.

Noel kommer få anpassat schema. Det kommer förhoppningsvis bli lättare för honom att ”hänga med” i lektionerna. Han kommer ha en mera strukturerad och planerad lektionstid. Kortare lektioner. Han har sin resurs som finns för honom.

Jag tror och hoppas innerligt att det är nu det vänder. Han var väldigt duktig på matte oxå. Fattar inte varför han ”låtsas” att han inte kan.

Imorgon är det jobb på Det Sjuka Huset igen. Så skönt att komma hemifrån. Vill inte alls vara hemma mer än nödvändigt.

Börja planera för att fira Sigge om 2 veckor. Funderar på om jag kanske ska ”pynta” lite hemma för hans skull. Vi får se..

Puss & Godnatt 😘

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s