~Bara jag~, ~En snabbis~, ~Familjen~, ~Härligt~, ~Känslan idag~

Uscha~

Söndag, blää, urk osv osv

Imorgon är det dags för skola för dom stora två och dagis för vår mellersta och Ebba & Sigge är hemma med mig! Rutiner och vardag.. Vad säger man..?? Det är inte min grej! Jag tycker det är sjukt jobbigt att få koll på alltihopa, tider, scheman osv, jag har inte riktigt hittat rätt rutin för mig med barnen. Så med andra ord är mornarna lite av ett kaos. Det kan bli ganska svettigt innan vi kommer iväg.. Men visst är det ganska skönt när jag kommer hem och ”bara” har 2 små hemma.. Där har jag fått ordning på vardagen, alltså efter lämningen, då har vi våran rutin, Ebba & jag äter frukost, sen leker hon och Sigge ligger i babysittern och tjattrar, jag plockar/tvättar/tömmer diskmaskin/dammsuger/viker in rentvätt/checkar av kalendern/planerar middag (alltså inte allt på en gång, men några saker görs typ varje dag) sen vid 11.00 brukar Ebbis få en flaska och somna i soffan. Likaså Siggis. Jag försöker koppla av, men sällan det blir så, gör färdigt de sysslor jag inte hunnit på morgonen. Ebbis brukar vakna vid 14 ca, strax efter kommer Sara hem från skolan och vid 15.30 kommer R & Max och ibland även Noel, om inte han leker med någon kompis, då rings han hem vid middagstid. Så där funkar det, men mornarna (!!) hur sjutton ska jag få in en bra rutin? Jag är ganska orutinerad 😂 egentligen, jag försöker, gör mitt bästa varje dag, varje minut, men vissa saker faller inte på plats. Det är som ett pussel, den där sista biten som alltid saknas. 

Idag fick jag med hela familjen till Ikea! Jag älskar Ikea. Tucker det är roligt att kolla på all heminredning, tips om olika stilar och FYNDHÖRNAN!!! Mitt absoluta favoritställe! Idag blev det förvaringslådor för 5:- st och 25:- st, ett barntäcke för 49:-. Sen till ordinarie pris blev det en visp, assietter, gardiner & en ny förvaringsmöbel med hyllplan som vi har inne på toaletten. Blev riktigt bra! Den gamla hade bara 3 hyllplan och var riktigt ranglig. Den här har 4a rejäla plan och är högre och i plast, så lätt att hålla ren! Förutom ”fynd” hade vi det så roligt tillsammans! Det blev många skratt och jag uppskattar min familj lite extra mycket ❤

Sen hände något som verkligen lyfte mig som människa & mamma! Vi satt och åt korv med bröd inne på Ikea, en mamma med två barn kom och fråga om dom fick låna lite av bänken vid satt vid åt henne och den större sonen. Självklart sa vi! Sen sa Noel att dom kunde få ta mer plats, men mamman log och sa Vi sitter så bra här”

När vi sen reser oss och ska gå, kommer den här mamman fram till mig och tackar för att dom fick låna lite bänkutrymme och tycker att våra barn är så fina och väluppfostrade. Säger oxå att vilket bra jobb jag gör som har koll på allihopa, själv har hon bara 2 barn & tucker det är för mycket ibland.. 

Jag blev stum.. Det var så totalt oväntat att få en så otroligt fin komplimang av en människa jag aldrig träffat! Och att hon vågade! Jag önskar att jag oxå vågade gå fram till vem som helst och ge en fin komplimang om det är något jag sett/tycker/känner. 

Tack Du fina Mamma för dom orden! Du höjde min självkänsla & gjorde mig ännu stoltare över vad jag och min man skapat!

Det får avsluta dagens blogg! 

Puss 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s