~Helt Galet~, ~Känslan idag~

Lägenhetsbyte~

Är det någon i Sverige som en lyckats byta lägenhet via Lägenhetsbyte.se ? Någon??

Jag skulle gärna vilja höra om hur Du gjorde, vad du bytte med & mot, för jag har nu varit medlem i x antal år på just den sidan men inte ett enda byte blir av! Känns som att folk lägger upp bara för att lixom, men egentligen inte alls menar allvar i att byta även om ”rätt byte dyker upp”. 

Jag vet inte hur många 5or som ligger uppe och jag vet inte hur många som stämmer in på vår lägenhet (för att Dom själva kryssat i dom sökvalen och matchar oss) som inte svara på byten, inte vill, eller tror de ska kunna byta sig till en villa utan att betala en spänn för det.. 

Och alla dessa lägenheter som ligger ute för byte men söker 2 mindre lägenheter, GAAHHHH, inse fakta, dom flesta hyresvärdar har idag satt in en lite klausul i sina kontrakt, har du inte själv en hyresrätt som du står på kontraktet på, då får du heller inte ställa dig på ett nytt kontrakt.. För att förtydliga så tar vi ett exempel=

A & B står båda skrivna på en 5a och vill byta till 2 mindre lägenheter, en 2a & en 3a, för att hjälpa sitt vuxna barn med lägenhet. Barnet C har ingen egen lägenhet utan bor hemma hos A & B. När då ett byte lyckas bli till, så vill A & B flytta in i 3an tillsammans och vill då att C ska flytta in i 2an och skriva sig på kontraktet på den. Men så funkar det inte längre. Hyresvärdar vill att deras hyresgäster redan står på ett kontrakt om det är byte. Alltså kan inte A & B hjälpa sitt barn C att få en bostad via byte & glida för i bostadsköer på ett bananskal. Punkt!!

Så alla som sitter ute i sina stora 5or utan behov av det, byt för att Ni kan och för att ge barnfamiljer en chans att få bo bra! En möjlighet att andas ut och kanske en dörr att stänga om sig.. Sluta sitt och håll på era lägenheter, inse att vill ni ha villa så får ni köpa, behöver era vuxna barn lägenhet får de ordna det själva.. 

Jag vet inte varför jag egentligen skriver om detta, men var ute på appen och kollade efter matchningar och jag har 15 OLIKA möjligheter till byten, men 8 av dom svarar inte, övriga är triangelbyten och där är det en part kvar som måsta tacka Ja. Ledsamt! Tröttsamt! Energitjuv! 

Idag var begravningen för min svägerskas svärfar Larry. Det var fint. Stillsamt och fint.. Vila i Frid nu Larry, kommer aldrig glömma din goda köttfärssås. Hälsa alla Änglar 💙

Efteråt var det direkt hem till Max & Ebba som var med mormor. Och äta någonting! Jag hann inte äta innan begravningen, låg för länge och drog mig i sängen på morgonen med Sigge.. 

Och till något helt annat, vi ska fira Nyår hos svägerska och familj, och i år har de hittat ett riktigt roligt tema! 70-tal!! Hur kul är inte det?? Jag är super exalterad inför att få klä ut mig, kommer köra på Flower Power/Hippie 70-tal! Det kommer nig bli väldigt roligt, om bara alla engagerar sig och gör det roligt! 

Ikväll var R ute med jobbet. Dom körde GoCart och åt på O’Learys i Kista. Det var deras ”julbord” från jobbet. Lite tråkigt tycker jag, julbord är ju julbord, inte hamburgare på O’Learys. R tycker lite likadant, men hade trevligt iaf. Jag och barnen åt tacos & sen godis & chips till dom. Mamma kom och hälsa på vid 19.30 och gick väl runt 21.30. Sara drog till kvällsgården, Max & Ebba somnade redan innan 21 & Noel gick å la sig innan mamma gick. Blev helt paff, hade förväntat mig en pain-in-the-ass kväll, men det var bara jag och Sigge som låg på soffan och slötittade på Idol. Grattis Liam förresten. R kom hem tidigt oxå, runt 22.10.. Imorgon ska barnen och R bygga ihop pepparkakshus och Sigge o jag kommer nog slöa i soffan :). Jag har typ noll koncentration att lägga på peppis-hus-bygge.. 

Ska upp o ta mig en halv immo, svårt att sova ikväll. 

Ta hand om Dig och dom Du älskar! Imorgon kan det vara försent…

Puss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s