~Familjen~, ~Helt Galet~, ~Hysteriskt~, ~Känslan idag~

Inte alltid ”Guld & Gröna”-skogar~

Blir ibland så sjukt irriterad på min man. Vi har 5 barn TILLSAMMANS! Ändå är det så jäkla lätt för honom att pyttsa över allt kring Sigge på mig. Ge mat, byta blöja, trösta, söva,väcka,klä på. Visst, jag njuter av allt kring vår lilla bebis, tycker det är helt underbart med allt som har med honom att göra, men som ikväll, jag var jätte bajsnödig! Som mamma har man inte längre rätten på sin sida att gå på toa när man verkligen behöver, och ikväll var Sigge extra kinkig, tror magen bråkade lite, han prutta och skrek omvartannat. Och jag sitter med honom, kramar, tröstar, vyssar, ger nappen och får honom lugn. Samtidigt är mitt inre i kaos! Jag är så nödig så jag inte vet vart jag ska ta vägen, det trycker på, och man blir nästan lite svettig på överläppen.. Ni vet hur det kan vara.. Lägger honom i babynestet, han är lugn, säger att jag verkligen måste gå på toa. Hinner slå ner arslet på toan och känner hur befrielsen är nära, när Sigge börjar gråta!!! Och han skriker! Inte hör jag min man prata med honom eller lugna honom, hör bara gråt, och jag lyckas tillslut få ut skiten för att sen kunna gå och ta min yngste son. Säger åt R att flytta på sig så jag kan ta min minsting, lägger han mot bröstet i grodställning & han pruttar på o blir helt stilla i kroppen. Får nappen och somnar. Hade min man bara haft vett att lyfta upp honom o lägga han emot sig istället för att lägga honom i knäet på rygg, hade jag troligtvis hunnit torka mig i baken utan skavsår och hunnit ta bort fartränderna ur toan.. Och Sigge hade sluppit ha ont i magen! 

Det här är vad som retat mig ikväll! Att jag ska sitta med bebin hela kvällarna, medans han kan göra vad han vill, gå på toa utan att behöva tala om det till exempel.. För jag kan inte ens gå o kissa utan att först meddela om att jag behöver gå, sen ska såklart Ebba med in på toa & klättra runt annars står hon och rycker i dörren tills den går upp o hon kan komma in. Att låsa är bara att glömma, då vrålas det utanför och jag känner att det är inte värt det.. Hörselskador/sura grannar eller toasällskap? Vad hade du valt? 

Nog om det, men det är lite sånt jag som trött fembarnsmor känner att jag kan bli lite less på ibland..

Vid 10.30 var vi idag i Uppenbarelse Kyrkan i Aspudden och kollade när Noels klass sjöng in advent! Det var riktigt fint! Så otroligt stolt över min adhd-grabb som fixade att stå där framme, sjunga och faktiskt behålla fokus utan concertan. Pga aptiten får han ibland vara utan medicin. 

Det var hur fint som helst, barnen sjöng så vackert och kyrkan i sig är väldigt maffig med dess fönster!! Ebba var med o kolla på storebror och hon skötte sig riktigt bra. Trodde hon skulle ledsna efter typ 10 minuter men det gjorde hon inte. 

Efter det körde vi vaktis ner till skolan och sen vidare till kungens kurva för att kolla efter julklappar! Hittade så nu är Ebba helt klar! Känns riktigt skönt! Bara 4 av våra barn kvar att köpa till och svägerskans 4 barn.. Tur att Sigge är så liten o behöver kläder för det är vad han får i julklapp, kläder, då är inte han så svår att köpa till heller.. Så bara 7 barn att köpa till varav en är en kräsen tonåring.. Suck! Pust! Stön!!

På onsdag börjar R jobba. Då är det dags för mig att börja lämna Smarre på dagis. Ska bli riktigt spännande att hitta en bra rutin som funkar med 3 små barn där alla ska kläs på ytterkläder och vara mätta o nöjda innan vi går ut. Och sen att jag bara har sittplats för Ebba och liggplats till Sigge.. Kommer Max ens vilja gå? Dra pulka är uteslutet, det kan jag inte med tanke på att jag har hunden oxå.. Usch, nu fick jag nog lite ångest över onsdagen oxå..

Dags att läsa, rensa huvudet lite! Längtar till den 14/12 när jag har psyk och vet om jag ska börja med min concerta igen.. Är väldigt jobbigt med fokuseringen just nu.

Puss på Er! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s