~Familjen~, ~Känslan idag~, ~Men USCH~

Första akutbesöket med Ebbis~

Nån gång är första gången och idag var det Ebbis tur. Hon fick under eftermiddagen feber och efter att hon vilat mig tyckte R att hon var svullen i ansiktet. Alltså svullen på vänster kind, och halva överläppen på vänster sida.. Jag såg inget när jag tittade & under middagen tänkte vi inte mer på det. 


Ebba & Max gick upp till Farmor vid 17.30 ca, vi skulle på invigningen av Saras nya skola. När vi kom hem därifrån vid ca 20 tiden och fått hem ungarna, Ebba somnar ganska direkt vi kom hem. Bär in henne i sin säng, vid 21.30 vaknar hon och gråter, vill inte somna om så hon fick komma upp. Då först såg jag svullnaden. R tyckte den blivit värre, pratade med sjukvårdsrådgivningen och de sa Åk in

Så in till Sachsska barnakut. Hon hade då 38,6 i feber, syresättningen lyckades de inte ta. Fick ge henne 2 suppar, 1 alvedon och 1 panodil. Efter nån timme var såklart Ebba gladast och piggast i stan! Efter 2 timmar, svullnaden borta!! 


Hur sjukt är inte det? Vi väntade iaf in läkarn, dom tog en sänka o den låg på 12. Hon var lite röd i halsen, så ett virus kan vara på g.. Öronen fina, allt annat fint, och svullnaden puts väck.. Svårt för en läkare att bedöma vad det kan vara då.. Om det skulle komma tillbaka, och att hon har svårt att stänga ögat samt hålla tätt med munnen när hon dricker, skulle vi komma tillbaka, pratade om Halv ansiktsförlamning och Neuro hjärninflammation. Alltså i såfall pga fästing. Nu har inte hon haft någon fästing som vi vet, men möjligheten finns såklart att hon haft o kliat bort själv. Det återstår att se. Jag tror det var någon svullnad pga virus/förkylning/feber.. 

Jag tycker att Södersjukhuset är det absolut bästa sjukhuset i Stockholm! All cred till sjuksköterskor och läkare 💙

Nä, nu hoppas jag på några timmars sömn, för snart börjar Noel i tredje klass

Tack för titten 💜

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s