~Bara jag~, ~En snabbis~, ~Härligt~, ~Känslan idag~

Lågtryck~

Är inne i en riktigt lågtrycksperiod i mitt liv. Jag vet att allt kommer att bli bättre. Det kommer att lätta, jag kommer att någonstans fatta rätt beslut i rätt tid, för mig. Det kommer gå upp och ner, det kommer att bli tufft, men prövningar är inget som skrämmer mig. Som jag tidigare skrivit så tror jag att mycket (inte allt) som sker i ens liv, sker av en anledning, då är det upp till en själv att komma på vad det ”betyder” och hur jag vänder det hela till något bra, eller så står jag mellan två val, och måste själv räkna ut vilket val blir bäst för mig i slutänden. 

Jag är otroligt dålig på att prioritera mig. I mitt liv kommer barnen på första plats. Sen familjen, där även barnen är med igen, sen vänner, sen någonstans längre bak i kön, där står jag. Jag har inte några problem med att välja mig själv långt bak, det har nog ingen med barn, dom går alltid före allt. Men nu har jag insett att jag är inte 20 år längre. Jag måste någon gång, inom rimliga gränser, börja prioritera och lyssna på mig själv och min kropp. Jag måste. Hur skönt skulle det inte vara egentligen att bara köra på, ett race somjag tycker passar oss för stunden, sen vakna upp och vara 47 och undra ”vad fan hände egentligen???  Nej, det kan inte vara så. Att jag själv inser detta, och inte bara låter mig förföras av den söta, ljuva, naiva tanken på något, utan faktiskt tar & tänker efter, bollar med mig själv, inser vad som är rätt, nu & i framtiden, är väldigt stora framsteg för mig. Ibland gäller det att se & uppskatta det man har, nära eller runtomkring och faktiskt bara vara nöjd med det! 

Jag vet att det här är luddigt att läsa för många, och säkert väldigt obegripligt, men tex,

Ta ett val Du måste göra, kan handla om nästan vad som helst, men som påverkar ditt liv på många sätt. Och istället för att bara kliva i och göra vad som egentligen vore enklast, roligast så tänker Du verkligen efter.. 

  • Du vill skaffa hund
  • Hundar är söta och roliga
  • Hundar är enkla djur

Men

  • En hund kräver mycket
  • En hund kostar pengar
  • En hund behöver oxå tandvård & försäkring
  • Måste ut och promenera minst 3-4 ggr om dagen, även när det blåser storm, regnar, snöar.
  • Du kan inte längre hänga med polarna varje helg, vovven behöver dig

Osv osv osv..

Nu förstående kanske mitt tanke sätt.. Det här kan lika gärna handla om godis lixom… Jag har många ggr stått inför liknande val och väldigt ofta tagit den roliga vägen, och betalar dyrt för konsekvenserna.. Nu är det slut med det. Nu är det dags att prioritera & prioriteras!

Just nu vill jag inte gå in för mycket på detaljer, rädd att såra någon, riva upp ärr hos någon, glappa bredvid käft, men det kommer att uppdagas, jag kommer skriva senare vad det handlar om!

Tack för titten! Ber om ursäkt för massa svammel!

2 reaktioner till “Lågtryck~”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s