~Familjen~, ~Härligt~, ~Känslan idag~, ~Men USCH~

Men.. Skumt..~

Inlägget innan detta, ”Nära dödenupplevelse. . .” Skrev jag för flera veckor sen.. Jag fattar inte varför det lugger överst i bloggen?  Nu får ni ta och stila till er och fixa en uppdatering. Varit lite för mycket strul på sista tiden… 

Idag vaknade vi superduper tidigt. Iaf för mig.. Max började runt 7 att smågråta och be om flaska.. Lyckades såklart väcka Ebba, så 7.30 stod mini-terror och stirra på mig från sin säng..

Då tyckte hon att jag skulle ta upp henne. Och det här ansiktet är svårt att motstå..

  
Så vid 8 var typ hela familjen vaken. Max fortsätter gnälla och vara låg. Känner då att han är skållhet. Tempen låg på 39,9. Han la sig på soffan och sov väldigt oroligt. Jag ville avvakta med alvedon, eftersom feber kan vara bra för barn att ha. Vi andra åt mysfrukost i köket. Ägg, hembaktbröd, juice. Supermysigt!!

Efter frukost bestämmer vi oss för att ta en liten snabbvisit ut på landet. Med tanke på Helgas framfart ville vi kolla så huset stod kvar. Det gjorde det, men R’s barndomskamrats område fick lite mera påhälsning. 

   
 Båda båtarna på bilden har klarat sig. På skogsvägen ut till landet låg minst 4-5 träd som vält. Så Helga tog Nykvarn/Ekudden med storm

När vi kom hem igen var Max helt sänkt. Nu blev det alvedon. Den hjälpte absolut ingenting, och då han inte kissat på hela dagen och bara sovit, så efter 2,5 timme fick han en alvedon supp till. Den hjälpte!! Nu började han sätta sig upp, han drack juice, han kom och satte sig i mitt knä vid middagen. Han lekte..

   
  Underbart! Han fick i sig en hel del vätska innan alvedonens verkan ebbat ut. Nu sover han och är feberrosig. Hoppas han får sova gott inatt. 

Sara ställde sig och gjorde hemmagjord kola idag. Kokade och höll koll på tempen och allt själv. Lite imponerad. Själv är jag en katastrof i köket. 

Jag håller ju på att med slingor försöka ljusa upp mitt hår. Hade nästan svart innan, och efter två slingningar, en blond och en koppar är jag väldigt nöjd med resultatet. Nu är håret ostylat och uppsatt men som ni ser på bilden är det långt ifrån svart.

   
 
Självklart tog jag en selfie i badrummet, samtidigt som jag borsta tänderna 😆

Nu ligger blondies yngsta magsjuk och i helgen är det planerat att vi ska dit och julbaka… Vågar vi det?? Vi som haft magsjuka nästan varje jul de senaste åren. Får se om det stannar med Ellie eller om dom stora oxå får det. Får avvakta och se. Annars måste typ hela huset tvättas med klorin och allt tyg tvättas och vädras om jag skulle ens våga tänka på att åka dit. Ja, kalla mig gärna löjlig & överdriven, men det är jag som måste titta mina barn i ögonen och i såfall tala om att vi inte kan fira julafton med kusinerna om vi får magsjuka. Så, jag är väldigt petig kring magsjuka. 

Nu ska vi inte gå händelserna i förväg heller. Det kan ju vara en mild form och inte vinterkräksjuka. Svärmor är oxå dålig. 

Nu ska jag hinna med två sider i boken innan mina små bruna pepparkornsögon sluts. 

Puss o tack för titten..
Just ja, medans jag kommer ihåg. Sonens klass tävlar med ett bidrag i en pepparkakshus tävling, och vi skulle bli jätte glada om ni vill lägga en röst på deras bidrag NUMMER 71!!

Här ser ni deras bidrag

Stort varmt tack till ni som lämnar en röst. Betyder mycket för barnen!!! Tack!!

  

2 reaktioner till “Men.. Skumt..~”

 1. Usch vad jobbigt med feber å massa illamående, hoppas innerligt att ni får fira en spyfri julafton 🙂

  Byt till nouw.com, det är där jag har min… WordPress strulade sååå himla mkt. Jag e supernöjd med den nya! Deras app är grym, jag uppdtaerar mest med mobilen!

  1. Jag skriver bara via mobilen. Men jag är så dålig på hur man gör för att flytta bloggen. Rädd att nåt ska försvinna på vägen.
   Finns det många olika mallar/utseenden att välja mellan på Nouw.com? Lite halvless på dom wordpress har..

   Ja, inte magsjuka i år igen. Jag spydde som en gris natten till julafton förra året. Blev som ett barn, hela julafton förstörd :(.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s