adhd, ~Bara jag~

Mår…~

Jag tror inte Concerta är något för mig.. Jag har nu ätit 54 mg i snart 1 vecka.. Känner mig mera deprimerad, eller djup/låg, än jag någonsin gjort. Svårt att sätta fingret på vad jag menar.. Igår tig jag för första ggn melatonin till natten. Det funkade inte just igår. Kl 01.28 gav jag upp.. Då har jag legat i sängen sen ca 22 och bara vridit och vänt mig. Nu ikväll tog jag 1,5 propavan och nu har jag tagit melatonin. Jag hoppas på sömn! Mår säkert ännu sämre över att inte kunna eller sova…

Vi är iaf i Gnesta! Här trivs jag väldigt bra! Är otroligt glad över att vi får vara här. Som alltid så är jag så rädd för att inkräkta, störa och vara i vägen, att jag tror att minsta ögonkast, höjning av röst beror på oss.. Jag vill inte vara i vägen. 

Idag har jag inte varit roligt sällskap för någon. Efter noll sömn har jag vart riktigt låg idag. 

Hoppas på en bättre morgondag..

Godnatt! (Hoppas jag)

4 reaktioner till “Mår…~”

 1. Du vet säkert redan detta men melatoninen ska man ta varje dag.. oavsett om man har svårt att somna. Alltså varje dag ca 1.5-2h innan man vill sova..
  Annars förlorar den liksom sitt syfte att få tillbaka sömnhormonet i kroppen som man har brist på!

  Hoppas att du får hjälp där m concertan! Kram

  1. Det visste jag inte. Så det kan ta ett par dagar innan den funkar alltså? Har bara tagit den 2 kvällar, och än så länge ingen förändring alls.
   Jag fråga min läkare om när jag skulle ta den och hon sa strax innan jag går å lägger mig. Så igår tog jag den vid 23, gick å la mig 23.30, kanske därför den inte funkat ännu heller?
   Tack o lov att du vet lite om den, för min läkare är ju ingen att fråga. Fick så dåliga svar av henne..
   Då kanske jag ska kämpa på med melatoninet och inte ge upp ännu. Väldigt less på att inte få sova.. Känner man av melatoninet när det ”funkar”, alltså känner man sig trött?
   Kram

 2. Men vad dålig läkare…
  Japp, det kan ta ett tag innan tabletten börjar fungera.
  Gjorde som du i början och tog de dagar jag inte kunde sova. Men då fick jag smäll på fingrarna av min läkare och hon berättade att det är viktigt att ta den varje dag för att hormonet ska komma igång. Samma sak om man gör ett uppehåll på någon vecka, så kan man inte förvänta sig att det kommer hjälpa på en ggn igen.

  Den senaste iden har jag haft lite svårare att sova, då sa hon att jag ska ta 2 melatonin (jag har fått godkänt att ta upp till 3, men det var när jag hade skitsvårt att sova) och 1 propavan och 1 attarax och det ska jag ta ungefär 1,5-2 timmar innan jag planerat på att somna. Som i kväll så vill jag sova vid 22, så då brukar jag ta tabletterna vid 20.00. Runt 21.30 så blir jag ”naturligt” trött..

  För mig känns det som en naturlig trötthet och inte som när man äter typ Stilnoct/Imovane. Att ”Stretar man emot” sömnen på stilnocten så blir jag ju ”full” och har förbannat hög impulsivitet. Kan liksom skicka meddelande till folk och skriva blogginlägg och sen dagen efter har jag glömt bort att jag har gjort det…

  Så ge det en stund till och ta både propavanen och melatoninet samtidigt. Dom har ungefär lika lång verkningstid.

  Har det inte hjälpt på ett tag, så prata med läkaren om att få höja melatoninet. Det är som sagt ”bara” det sömnhormon som normala människor saknar. Så det är inte något farligt att höja dosen.

  Jag förstår också att det suger det där med Concertan, men för mig var det så åxå i början. Jag mådde skit första veckan efter höjning och sen vände det. fråga om du kanske kan få dela upp dosen. 36 på morgonen och 18 till lunch? Nu käkar jag ju ritalin och det funkar mycket bättre för mig..

  Haha nu lät jag som värsta hobbyläkarn här, haha. Lycka till iaf! Kram!

  1. Jag är bara glad att ha någon att bolla med/rådfråga, har ingen i min omgivning som har diagnos eller äter medicin. Jag är den ”första”, haha, förutom Noel då..
   Då ska jag fortsätta kämpa på och hoppas sömnen ordnar till sig. Jag tar 2 melatonin och 1-1,5 propavan.
   Nu vet jag oxå när jag ska ta dom för att kunna veta på ett ungefär när jag kan gå o sova. Längtar efter en naturlig sömn, för håller med om att med imovane är det ju ”pang” å så sover jag.. Men nu när det är brist på sömn är det riktigt jobbigt och jag nästan längtar efter imovane.
   Tack för alla svar! Nu orkar jag nog ge det några chanser till ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s