adhd, ~Bara jag~, ~Känslan idag~

Måndag eller tisdag~

Seriöst Hanna!!!! Ag kommer inte ihåg vilken dag det är…. Vänta…Aha, det är tisdag.. Jamen det stämmer ju för sjutton, vi hade ju Bup idag för uppfljning av Elvanse. Den här medicinen har fungerat bra. Bättre än tidigare testade, men jag har lärt mig att inte ”ropa Hej” förren det har fått gå några veckor till. Men han äter iaf bättre på Elvanse än på medikinet, strattera & concerta. Hoppas att det fortsätter att fungera bra, eller tom bättre

När vi kört tillbaka honom till skolan så började sms-terrorn från Sara.. ”Hon vill inte gå kvar i dans-klass, hon vill inte uppträda i maj med skolan, hon vill inte dansa för det är tråkigt, hon vill inte delta i lektionerna med dans osv osv.” I det här läget är jag väldigt ”hård”. Hon bytte skola, har höjt sina betyg, är en grym dansare, men behöver mycket bekräftelse för att våga visa hur bra hon är. Jag säger att hon visst ska delta i danslektionerna, hon ska uppträda, och hon ska göra sitt yttersta för att få dansen rolig. Sen om dansen fortfarande ”suger” så kan hon få byta estetisk inriktning till HT i 8an. Men nu går hon klart den här terminen och gör sitt bästa, mer kräver jag inte.. Men då hon bestämt sig för att tjafsa fick jag bara snäsiga svar och ”tjurskalliga” meddelanden. Sa att jag inte ens tänker diskutera saken när hon sitter ”där” och jag ”här”.. Får se vilket humör hon är på när hon kommer hem.

Jag fick tummen ur idag och städade ur utrymmet under diskbänken. Det var inte så väldigt smutsigt då R städade där för inte alltför länge sen. Jag passade på att tvätta av några skåpsluckor på en gång oxå, sen blev det för tråkigt och då fick jag för mig att tvätta och skrubba ur badkaret ordentligt istället. Vi badar ganska mycket här hemma, och Sigge, Max & Ebba har ofta olja i vattnet och då blur det så snuskiga avlagringar i badkaret, och det kom jag på när jag började ledsna på köket.. Så nu skiner badkaret ✨

Alltså, känner att min adhd börjar ta över medicinen, att jag går på fel styrka. Nästa vecka har jag tid till psykiatrin och ska väl öka då och få tillägg av Ritalin. Hoppas det hjälper. 

Sen behövde vår stackars dammsugare få aktiveras följt av skurmoppen. Så nu är det fiiiint här hemma! Nästan trivsamt. 

R har förberett middagen, vi ska äta råraka. Eller stekt strimlad potatis.. Eller som ”rösti” utan lök.. Eller hemgjorda potatisplättar.. Alltså jag vet inte vad de heter men gott är det. Ibland kan han ha i lite riven ost i, riktigt smarrigt! Till det har vi lingonsylt, riven vitkål, keso & bacon. Ungarna älskar det och jag med! Vill man verkligen lyxa till maträtten så kan man köpa lite räkor o skala, blanda i créme fraich, rödlök, rom.. Då blir det en lite mer vuxen variant av potatisplättar.. Eller rösti utan lök… Hahaha, ska inte upprepa allt igen. Looooovar

Sigge sover så jag tänker passa på att blunda lite. Är så jäkla trött. 

Hej hopp 🌪
(Och DU!!! Bra jobbat! Du fixar det här oxå! Ingen stig är spikrak, den kränger hit o dit, det gäller bara att hitta rätt (sitt) spår igen! Hejar På Dig)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s