~Bara jag~, ~En snabbis~

(Älskade) skitungar~

I dagens läge är man lite dum om man använder sig av ordet Trotsålder! Idag ska man istället kalla det utvecklingsfas. Och visst håller jag med om att trotsåldern är en utvecklingsfas, barnet lär sig genom att testa på sina föräldrars tålamod, testa gränser osv. Men varför kan man inte kalla det för trotsålder, det är ju vad det hetat de senaste typ 100 åren, och det är ett begrepp som funkar hittills? 

Vår Max är inne i en riktig trots, han tycker tillexempel att det är jättekul när lillasyster står bredvid när han kissar och han kan kissa lite på henne oxå.. Det är jätte roligt enligt honom. Är det en utvecklingsfas? Är inte det ren trots att kissa på sin lillasyster? För ingen av mina andra barn har testat att kissa på någon för att det är en del av utvecklingen.. Sen har han många andra hyss för sig, vissa lite snällare än andra. Och lillasyster som är 1,5 är inte lite snabb på att haka efter vissa beteenden. Såklart! ska det ju nästan vara, hon har alltid känts väldigt framåt o drivande för sin ålder, men så blir det nog när man har flera barn, de minsta hinner inte vara små, de har så bråttom att lära sig allt, kunna själv osv. 

Det är väldigt mycket testa gränser, trots, bus & hyss här hemma just nu. Vissa saker kan nästan få en att koka, andra är så konstiga att det blir roligt. 

Härliga underbara trotsåldern! 

Puss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s