~Bara jag~, ~Familjen~, ~Virkat~

Vidriga förkylningar~

Vi har åkt på något riktigt jobbigt och långdraget virus här hemma.. Sara började för 3 veckor sedan, låg sjuk en hel vecka, på lördagen fick Max feber och blev jätte dålig, på onsdagen var det Ebbas tur.. Nu har Max varit dålig i snart 2 veckor, men har är absolut på bättringsvägen. Likaså Ebba börjar bli mkt bättre. Men i förrgår bröt det ut hos mig. Igår morse trodde jag att jag skulle tuppa av när jag gick upp, var så tjock i näsa och hals, alldeles ”bomullig” i huvudet.. Idag känns det iaf bättre för mig, men en jäkla rethosta har jag åkt på. Det har iof Maxis och Ebbisen oxå. Vi hostar bra ikapp här på dagarna. Jag hoppas verkligen att R slipper det här, är så rädd sen sist han vart förkyld med lunginflammationen och bakterien och sjukhusvistelse. Det vill vi inte uppleva igen. 

Så Max har varit borta från dagis i 2 veckor på fredag, för han får vara hemma veckan ut med tanke på hostan, så tar vi nya tag på måndag. 

Igår hade Ebba sin 10 månaders kontroll på bvc. Hon är nu 79,2 cm lång, väger 10,3 kg, en väldigt fartfylld, klättrande och strålande glad tjej. Perfekt på alla vis!        I april har vi tid för Max’s 3 års kontroll samt Ebbas 1 års vaccin. Hur sjutton kan hon redan fylla 1 år?????? Hon kom ju nyss till oss….

Idag kom hantverkaren hit och kollade vår läckande kran på toaletten och vår spis då säkerhetshakarna lossnat på både ugn och ”plåtlådan” under. Han skruvade lite på kranen, så det är ingen fors längre, men när den börjar rinna igen, vilket den kommer göra sa han, skulle vi ringa på en gång och boka in ett byte på blandaren till en med enhandsgrepp. Underbart ju! Sara som har lite problem med kranar pga reumatismen kommer bli jätte glad! Han beställde delarna till ugnen och skulle återkomma när de kommit! Så CHECK för idag! Fått några viktiga ting gjorda iaf. Annars har jag tvättat, vikt in rentvätt, dammsugit, promenerat hunden & barnen, kastat skräp i grovsoprummet, kastat sopor.. Känns skönt när det är rent. Och jag hatar det trånga som kommer iom att man har sopor som står, pappförpackningar, osv. När det är borta får man fram ett luftigare space i lägenheten. Vi är ändå trångbodda som vi är, behöver varje centimeter extra som vi kan få..

Nu börjar lillsnufflan här gnälla, dags för flaska till henne, och för mig att läsa lite.. 

Har tagit upp virkningen igen, lite svårt dock, håller på med en kofta till Ebba, får se om den blir vad jag vill…

 

Vi får se. Kämpar på med varvan så ser vi i slutänden hur den blir 🙂

Puss på Er ❤️ 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s