~Känslan idag~

Inskolningsdag 2~

Igår kändes allt hur bra som helst, idag kändes det mindre bra. Max hade det fortfarande bra, upptäckte, hittade en kompis i Milian och dom två busade på ganska bra. Vilan gick över förväntan, han somnade på bara 10-15 minuter. 

Men ingen av pedagogerna har ens försökt närma sig Max, det är jag som leker med honom, jag som pratar med honom osv. Dom har typ fullt upp med barnen som skolades in förra veckan och inte en minut ens läggs på Max.. Hur hade dom tänkt att göra på fredag, när jag går? Ingen av dom har ju ens försökt få en kontakt eller byggt upp ett förtroende i honom, så hur ska han känna?? Att jag överger honom?? Nä, just nu känns det inte alls bra. Med den erfarenheten jag ändå sitter med själv i ryggraden, så brukar jag på inskolningar försöka fånga barnens nyfikenhet och på så sätt locka dom till att leka med mig, med klossar, bilar, dockor, böcker. Här har ingen ens gjort ett närmande, istället är det ju fortfarande jag, hans mamma som är rolig att leka med, och dom andra vet han inte vad dom är där för ens… Idag på fm var en vikarie där, en fast vikarie som känner alla barn, hon var den enda som satte sig på golvet bredvid Max för att locka.. Tyvärr gick hon över till storbarnen straxt efter 10 så det var tråkigt. Men med henne kände jag ett förtroende. Å så var hon bara där en kort stund 😕

 Några bilder jag tog idag när Smarre sov…   
 Robert hämtade oss idag. Det har ju regnat hela dagen nästan och spöregnade imorse och jag vill inte ha vagnen ute (alltså STÅENDE ute i ösregn hela dagen) så vi fick åka bil ner på morgonen oxå. Nu på kvällen har jag fixat iordning Smarres pärm som han ska ha på dagis. Man tar med egen pärm, som man sen får hem allt i :). Så Max och jag ritade, klistrade och skrev namn på hans pärm. Han var lite mallig att få hjälpa till! 

Å Ebba blev nog lite glad Ida när jag kom hem, sken som en sol, gosade med sin panna mot min hals, pratade och log. Undrar vad hon och jag ska hitta på när det bara är vi två hemma? Kommer bli väldigt tyst.. Usch vad jag INTE är redo för att släppa Maxen…

Puss o godnatt! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s