~En snabbis~, ~Helt Galet~, ~Känslan idag~

En osynlig besökare~

Måste få skriva ner det här.. För jag måste komma ihåg de här två sista nätterna..

Jag är helt övertygad om att det finns ”någon/något” i min mammas lägenhet. Både jag och mamma har känt och hört saker.

Inatt vaknade jag med ett ryck. Fattade inte varför eller av vad. Men vaknar av att jag halvsitter i sängen och tittar mot min vita byrå. Först tror jag att jag måste hört R eller mamma i köket, att de var på väg till jobb. Det tar ett tag innan jag verkligen kopplar vad som väckt mig, och det var ljudet av att byrålådan drogs ”ut och in”. Det är en gammal byrå. Den är trög i lådorna. Jag kollar klockan och den är bara runt 1 på natten så ingen är på väg till jobbet. Jag sover dessutom med öronproppar, så kändes obehagligt när jag insåg vad som väckt mig. Det är andra natten i rad.

För ca 4-5 månader sedan så vaknar mamma av att det plingar på ytterdörren. Klockan var 3-4 på natten. Hon går upp och kollar titthålet. Ser någon utanför, tycker det ser ut som min bror. När hon öppnar är ingen där. Det finns ingen där, men hon såg en man genom titthålet och hörde ringklockan. Och just att det plingar på dörren och ingen är där, har hänt henne 2 gånger vid olika tillfällen.

För bara några veckor sen, tidigt på morgonen, vaknar hon av att R står i hennes dörrhålet o frågar när hon ska gå upp. Hon svarar honom att hon har ”sovmorgon” just den här dagen, men när hon tittar så finns ingen där. Han hade dessutom redan åkt till jobbet. En annan kväll när hon satt i soffan hör hon någon ropa ”mamma” och hon svarar ju på ropet. För att inse att det är bara hon, katterna och hunden hemma.

Så, något är här. Eller någon. Jag trodde inte att jag skulle känna av och kunna höra såna här saker, men när jag inser att jag genom öronproppar hör hur byrålådorna dras ut och puttas in, flera gånger, så är det med lite obehag faktiskt, speciellt när jag vaknar halvsittandes i sängen och bara glor på den där byrån när jag verkligen fattar vilket ljud som väckt mig..

Vem är det som försöker säga något? Jag tror inte det är någon som är elak.. Jag tror det är något som mamma eller jag behöver uppmärksamma..Men vad?

Ni får tro vad ni vill om det här, men jag vill ha det i text, bara för att..

2 reaktioner till “En osynlig besökare~”

 1. Jag e åxå rätt mottaglig för sånt, jag kan känna direkt om man inte e ensam i en rum/hus. Jag tycker dock att d e obehagligt och vill springa därifrån även om jag vet att d inte e ngt/ngn som vill en illa..

  Prova att fråga rakt ut, är det någon här? Vad vill du? Kan du visa att du e här?

  Jag hoppas att det är någon från ”andra sidan” som vill visa er att personen fortfarande finns med er typ..

  Jag har drömt jättemkt om Ove den senaste tiden, i typ 2 veckor har jag tänkt på honom varke dag av ngn anledning.. för ngn natt sen vaknade jag till å svär att jag hörde en harkling som han alltid brukade göra..
  Men d kan ju bara varit en dröm..
  Plus att jag har haft mkr ångest så d kan va ngt jag behöver som tröst typ, att tro att han kanske dyker upp för att visa mig att jag inte ska sluta plugget lr liknande..

  1. Så kan det absolut vara.. Sanningen är att kvällen till tisdagen när jag gick o la mig, så frågade jag rakt ut ”Vad är det du vill?” Den natten var det knäpptyst i rummet. Får se nästa vecka jag är där om det fortsätter väsnas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s