~Härligt~, ~Känslan idag~

När Ebba kom till världen~

Den sista mars började värkarna, redan efter 00.10 på natten. Vid 01 kunde jag inte ligga ner och andas mig igenom dom längre, så jag gick upp.. Till en början kom de med ca 7 minuters mellanrum, sen var det 10-13 minuter emellan. Pratade med Veronica och varskodde, hon kom hit vid 03 nånting. Tog en dusch, men vid 8-9.00 tiden hade allt stannat av… Helt slut och dödstrött som jag var så somnade jag vid 10 tiden på soffan..

Vaknade till vid 11, flyttade mig in till sovrummet. Vaknar igen vid 14 av en värk.. Går en halvtimma innan nästa värk, nu känner jag att det är elaka värkar.. Vid 17 ringer jag sös, får till svar att stora förlossningen har fullt, men hon fixar plats åt mig på Södra BB. Robert hoppar i duschen, sen jag oxå, hinner klä på oss och sen kommer Maud ner. Nu gör värkarna riktigt jävla ont.. Säger Hej då  till barnen. Max börjar gråta och även jag.. 

Kommer in och skrivs in på Södra BB kl 18.17.

Sen är det luddigt, får ganska snabbt lustgas då jag ber om det. Öppen 4,5 cm. Med lustgasen kan jag lättare gå igenom värkarna & även stå och gå. Men efter bara någon timme ber jag om Eda

   

 

Veronica kommer vid 20 nånting tror jag. Hon fotade åt oss och bilderna blev bra!! Vattnet går vid 21 nånting. Sen har jag svårt att komma ihåg klockslagen, men 23 nånting är jag helt öppen och då börjar värkarna klinga av. Får värkstimulerande dropp. Minns sen att Robert viskar i mitt öra ”klockan är 1 minut i 12 (23.59)” och då var jag inne i krystandet.

Den 1 april klockan 00.16 föddes en flicka. Vår andra dotter, vårt fjärde barn. En lång tjej på 55 cm och en bitig sak med vikten 4230 gram. Huvudomfång 38

   

 

Slutar aldrig häpnas över hur häftigt det är att föda barn.. 

Det här är Ebba Pauline Bella. Vi är så glada att just du kom till oss. 

  

Puss 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s