~Dagligt~, ~Känslan idag~

Gick okej idag~

Det var så mysigt att få titta på vår lilla 4a igen.. Den hade verkligen vuxit på sig!! 

Å så det här med att beräkna vikt osv, hon fick jättebra mått sa hon, hon kunde inte skylla på att det inte gick att göra en viktuppskattning. Sen sa hon oxå att en viktuppskattning gäller bara i ca 2 dagar, sen ökar bebisen i vikt.. Sen var det de 10% som kunde diffa både +/-, och 10% är likamed 350 gram.. Så utöver en matematiklektion vi inte bett om eller knappt förstod så var det mycket som skulle till för att kunna lite på ett tillväxtultraljud.. 

Efter att hon fått de mått hon behövde, så räknade datorn ut att bebis beräknas väga ca 3710 gram med 6% avvikelse, och för min vecka, 39+4, är ”normal-vikten” 3500 gram. Om jag överhuvudtaget fattat något rätt, så väger vår bebis någonstans mellan 3360-4060 gram.. Det som oxå gör mig lite fundersam är ju, eftersom jag går ner i vikt, och den ska öka i vikt, hur går det ihop? På Mvc visar vågen sammanlagt på ca 2-3 kg ner för mig, medans mitt magmått fortfarande ökar i v39+??? 

Äsch, slutar väl med att den väger 4,6 och att jag spricker från Ystad till Haparanda. Men vad ska jag göra åt det? Så länge den mår bra! Det är viktigast.. Eller så är den mindre än både Noel & Max och flyger ut ur mig 😂 Barnmorskan som gjorde ultraljudet tyckte iaf att ”jag hade bra mått” som fött barn med vikten 3915 utan att spricka eller någonting, det kändes ju lugnande.. Och bebis hade bra med vatten runt sig, den låg och drack när vi tittade på den (hur mäktigt är det inte?) och den hade kiss i urinblåsan 🙂

På onsdag får gärna förlossningen starta iaf! Eller dagen efter! Men inte flera dagar över tiden, det önskar jag ingen annan heller..

Annars då, vi kom hem igen vid 11:45 tror jag.. Jag åt frukost, fick inte i mig nåt innan ul, sen rensade R sista kartongen uppe från förrådet, jag tittade på och sa ”kast” eller ”kvar”.. Sen somnade jag! Sov till 17.. Så jäkla skönt! 

Har en molande värk i mellangärdet, och små lätta sammandragningar. Känns skönt att kroppen iaf verkar funka även denna gång! 

Måste upp och kissa nu, och kanske dricka ett glas mjölk & ta en kolatopp.. Eller en skinksmörgås.. Fan vad min aptit ökat! 

Ha en fin natt!

Pöss puss pyss..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s