~Bara jag~

Livet~

Jag är sällan den som trott att ens liv kan passera framför ens ögon vid ett trauma.. Men vad fel jag har.

Idag på väg till jobbet så var jag 1,5 sekund från att bli krossad av en lastbil pga en kvinna slänger sig ut på motorvägen från en heldragen avfart där hon stod typ still. Hon kör ut mitt framför mig där jag kör i 70 km/h.. Jag fick panikbromsa. Hinner se att jag har en långtradare bakom mig i min fil, min bil åker sidledes och missar hennes bil med knappt 1 meter.. Jag var 100 cm ifrån att köra in i hennes bil och få en långtradare bakifrån i 70 km/h.. Bilarna i filen bredvid kastade sig in i vänsterfilen. Hade det gått åt helvete så hade minst 5-6 bilar varit inblandade i en stor krock vid avfarten vid Haga Norra/Solna. Jag hörde hur mina bromsar och däck skrek, hörde bilen bredvid låta likadant och långtradaren bromsa…

Jag kan svära på att jag hann upprepa ”ord” i mitt huvud till barnen, ångesten när de ringer min mamma eller mitt ex för att berätta att jag är död i en bilolycka.. Allt gick äckligt fort, men jag har varje microsekund i mitt minne. Jag var så rädd efteråt. Ändå tar jag mig till jobbet, går upp o jobbar mitt pass, och nu först när jag sitter i soffan känner jag smärtan i hjärtat, rädslan i kroppen och min ilska mot denna korkade kvinna som kastar sig ut, antagligen för att hon tog fel avfart, och kunde dödat och orsakat så många människors liv.. Hade hon kört 10 meter till hade hon sett att hon kunde komma ut på motorvägen igen, utan att orsaka någons död!

Vad är det för fel på människor bakom ratten? Minns dom inte att om ”du kör fel, kör vidare, parkera, kolla karta/gps, starta, vänd och gör om & gör rätt”….??? Fan vad skrämmande det är med människor och bilkörning.

Man ska inte vara en osäker människa bakom ratten. Man ska veta vad man gör när man är osäker på vart man ska..

Hennes man satt o gömde sig i bilen, denna kvinna var så omogen för bilkörning..

Jag önskar jag hade möjligheten att säga till henne;

”Jag är mamma till fem barn. Fem barn som förväntar sig att deras mamma kommer hem igen. Jag är dotter till min mamma. Min mamma vill inte få ett samtal om att jag är död eller medvetslös. Jag är syster till någon som inte är redo att släppa mitt band till henne. Jag har familj och vänner..

Kör inte bil om du inte förstår hur trafiken och trafikregler funkar! Missar du en avfart eller tar FEL avfart, kör ändå av och kör på rätt sen..

Tack Trafikverket för att ni finns. Men bli hårdare innan ni släpper ut vissa i trafiken. Var tydligaste med hur man beter sig när man är osäker för att göra det rätt på ett trafiksäkert sätt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s