~Bara jag~

Att leva med begränsningar som påverkar hela Sverige~

Det är något helt nytt. Vi står här, nu mitt i, en kris som vi i Sverige varit väldigt befriade ifrån. Vi, som lever nu, har egentligen aldrig behövt oroa oss, he en krisberedskap, vara rädda för att gå ut osv.

Nu är tiderna annorlunda. Annorlunda och begränsade för alla I Sveriges befolkning. Vi står i en tid där hänsyn och medmänsklighet är nyckelord. Där vi måste visa hänsyn, tänka extra noga på hygien, vara hemma vid minsta symtom på förkylning, inte åka o handla i o ödlan utan istället planera vad som behöver köpas hem och försöka handla så sällan som möjligt. Vi måste alla bidra. Både stora och små. Lyssna och uppdatera oss vad MSB, Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och vår inkompetenta Statsminister säger. Vi måste ta in och förstå allvaret i vad Covid-19 & Corona innebär. Fortsätter människor stoppa huvudet i sanden och strunta blankt i alla som är i riskgrupper, så dödar den människan någon annan. Riskgrupper finns i Alla åldrar ute i Samhället.

Mitt ena barn är 17 år. Hon tar en injektion i magen 1 gång veckan med ett biologiskt läkemedel som sänker hennes immunförsvar. Hon är i Riskgrupp. Jag, min dotter och mellersta son ha Malign Hypotermi, vi kan inte läggas i respirator hur enkelt som helst om vi blir drabbade o riktigt sjuka. Vi tål inte alla narkosgaser. Dessutom måste rummet vi skulle behöva ligga i vara totalt rengjort från alla övriga narkosgaser, och det kan i dagsläget bli knepigt.

Jag är så glad just nu att Hon har hemstudier då de stängt gymnasieskolorna. Men ändå är jag rädd varje gång hon går utanför dörren. Då för att gå ut med vår hund, men tänk om någon oansvarig tryckt på hissknappen? Tänk om någon hostar när de möter henne? Tänk om någon har covid-19 under skorna så drar hon hem det? Eller att jag drar hem det från sjukhuset?

För mig är den här Pandemin på största möjliga allvar. Människor dör som flugor. Sjukvården är så belastad och det är brist på material och personal.

Ändå lever så många vidare som att inget hänt… Hur kan man vara så jäkla elak mot andra människor? Hur kan man ”pissa” på människor i riskgrupper? Hur kan man bara tänka på sig själv och helt ignorera vad myndigheterna går ut med? Jag fattar inte?

Alla dessa äckliga kräk som sitter på uteserveringar och sen åker tunnelbana, hur jävla dumma är ni?? Alla som tycker att lekland, Ikea, restaurangbesök är så jäkla viktiga exakt just nu, att det är livsviktigt att göra just nu, istället för att skjuta upp dessa saker till om några veckor och se hur pandemin utvecklas? Är frisör och naglar livsviktigt? Är fillers och botox livsviktigt?

Enkelt svar är NEJ!

Livsviktigt är att följa alla riktlinjer, undvika alla sociala kontakter, hålla sig hemma, undvika folksamlingar, ta ditt ansvar mot alla i samhället.

Försök att fatta hur allvarligt detta virus är. Försök ta in allvaret i vår situation. Fatta hur snabbt och hänsynslöst det här viruset är.

Du är inte odödlig. Det är inte din granne heller, inte den i kassan på mataffären heller. Inte restaurangbiträden, sjukvårdspersonal, busschaufförer eller personen du gick förbi förut.

Alla av kött o blod, vi är all dödliga. Vi kan alla drabbas hårt av Covid-19. Ingen går säker.

Tänk till nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s