~Känslan idag~

Magsjuka * 5~

Ojoj, nu har här varit alldeles för fullt upp för att hinna med ett blogginlägg eller två..

Så mycket har hänt på så kort (eller lång tid), beroende på hur man ser det.

Tisdagen innan jul gick Max & Ebba sin sista dag det här året på dagis. Och alldeles perfekt tajmat så började Ebba sin julledighet med magsjuka. Japp, hela onsdagen & torsdagen & fredagen låg hon och sov, kräktes och feber. Jättejätte bra när man knappt hunnit med något inför jul då maken legat på sjukhus 2 veckor.. Men så vände det på henne på fredagen, puha, och på lördagen var hon pigg o glad. Så skönt inför julafton iaf.

Julafton firades först här hemma med julstrumpor till barnen på morgonen. Ny tradition här hos oss då barnen inte haft julstrumpor förut.

Sen kollade vi på Kalle Anka såklart och efter det gick vi upp till svärmor, svägerskan med familj på våning 5. Där åt vi julmat och bara njöt. Förutom att Ebba mitt i maten fick diaree och sket ner klänning, trosor och golv hemma hos Farmor.

Efter maten kom Tomten på besök!

Barnen var sen sysselsatta en stund med att öppna paket och utforska.

Tog mitt årliga kort på mina barn oxå..

När vi kom hem på kvällen var banen riktigt trötta och nöjda. Ebba somnade på golvet bredvid sina nya dockor som hon bäddat så fint åt med kudde & täcke. Sara började spy precis vid 00.. JIPPIE!!

Den 25e på fm börjar Sigge kräkas. Oh no, 2 magsjuka ungar.. Den 26e kl 11.00 kräks Max!! Sara får ju vara hemma och kurera sig minst 48 timmar. Sigge kräks konstant och Max spyr 1-2 ggr i timmen fram till 23.00. I 12 jävla timmar!! Han var så slut och förstörd stackarn. Och han och Sigge kräktes typ i kors hela dagen. Jag sprang mellan tvättstugan och hemmet från kl 14 till 22.

Sen var det lugnt hela 27e. Max återhämtade sig mentalt ganska fort, Sigge fortsatte kräkas från o till. Men man ska aldrig vara för lugn, natten till 28e börjar Sara kräkas igen och även jag. FY & BLÄ!

Tvättade ändå mellan 18-22 igår. Och även idag. Idag köpte vi hem rismjöl och har gjort risvälling till Sigge. Nu äntligen får han behålla flaskorna han dricker. Han åt tillomed lite lite mat med oss vid middagen. Han har skrattat lite och varit uppe och gått. På hans lilla kropp har 1,5 kilo försvunnit under dessa dygn med magsjuka. Och på en så liten människa syns det verkligen 😔

Jag hoppas så innerligt att det är över nu! Att Noel inte insjuknar typ inatt. Jag vill verkligen inte det.

Dessa dagar har varit sjukt jobbiga. Jag har tvättat i tvättstuga typ jämt, rastat hunden, duschat barn, fångat spyor med händerna, baddat pannor, torkat tårar, diskat, lagat mat, jag har i stort sett fått göra allt själv. Utan hjälp eller avlastning. Jag är som ett nervvrak i kroppen, minns knappt vad som hände för en kvart sen, kommer inte ihåg vad nån sagt till mig, är stressad jämt…. Låt det bara bli januari så vi kan gå vidare nu….

Imorgon blir det att jag eller R åker och handlar lite till Nyår. Vi ska vara hemma men tänker ändå satsa på att äta gott. Och jag vill ha mousserande till 12-slaget. Det måste jag ha, annars är det inte Nyårsafton.

Jag kommer inte ihåg om jag skrivit, men kan inte nämnas nog för många gånger, JAG HAR KOMMIT IN PÅ UTBILDNINGEN TILL UNDERSKÖTERSKA!!! Jag börjar i skolan den 9 januari. Då börjar ett NYTT kapitel i mitt liv. Jag ska äntligen få en ”titel”, UNDERSKÖTERSKA/USKA. Det ska bli så vansinnigt roligt och jag längtar verkligen till skolstart. Och R ska få känna på hur det är att vara ”hemma-Pappa”.

Jag hoppas jag snart kan återkomma med fler inlägg!

Ha det fint nu! Hoppas ni alla hade en fin jul och önskar er En God Fortsättning och ett riktigt Gott Nytt År!

3 reaktioner till “Magsjuka * 5~”

 1. Det låter som att julen var fin trots att d bidde magsjuka..

  Vad skönt att R har fått komma hem nu.. lider med dig med allt skit som har hänt!!

  Hur går allt m medicinering? Funkar den nu?
  Vad äter du för sömnen?

  Min medicinering ska bytas, ka ta 40ritalin på morgon å 40vid lunch men har ej haft pengar att hämta ut (csn så får man ej pengar i december)..

  Sen märker jag hur mkt sämre jag mår när jag har lov.. måste sysselsätta mig så har varit i Sala hos tobbe och hängt med honom och Jacob i typ 1 vecka.. å nu krypef det i kroppen för att jag e ensam.

  Hur var nyår för er? Hade ni det trevligt?

  Ett stort grattis till uska utbildningen.. är sååå glad för din skull!!!
  Min brorsdotter har gått den så hojta om d e några böcler du behöver så kan jag kolla om hon har dom!

  Nä nu ska jag blogga åxå..
  Ha det fint!

  1. Hejsan fin!

   Det har verkligen varit FÖÖR mycket sista tiden. Jag är mentalt slut och känner mig så otrevlig i humör och hur jag pratar med andra.

   Jag äter 60 Ritalin på morgonen, kan fylla på med 20 vid lunch men känner att jag behöver högre dos där. Sen har jag tabletter på 10 mg som jag kan ta 1-2 st på eftermiddagen om jag behöver. Jag känner mig ganska stabil med den medicineringen, bara öka på lunchdosen.
   Till natten har jag propavan 1,5 tablett och melatonin 3 tabletter á 5 mg. Det funkar bra. Sover bra.
   Jag kan känna oro och ångest i kroppen när jag är själv, uttråkad osv. Tror det beror på att jag behöver bättre hjälp och högre styrka på eftermiddagen av Ritalin.

   Tack snälla, jag ser så fram emot att börja skolan. Kommer gå heltid i skolan och ska vara klar med utbildningen i maj 2019.
   Väldigt nöjd med mig själv för mitt val av utbildning, det här är det jag alltid velat göra, jag har själv bara inte fattat det förren nu :).
   Jag kan höra av mig när jag vet vilket material jag behöver. Ska på introduktion den 9/1 och får veta mer då!

   Hur mår du annars? Nån kärlek på g? Blev eventet lyckat dom du gjorde med din skola?

   Kram och god fortsättning Lisa ♥️

   1. Jag förstår det… ibland tar man på sig så jävla mkt själv så man glömmer liksom bort sig själv och pallar inte vara trevlig, man är mänsklig men man glömmer gärna bort det.. För man vill ju vara 100% och förväntas att finnas där för alla hela tiden.
    Vips så mår man dåligt och är på lite dåligt humör å då får man skuldkänslor som bara den!

    Vad skönt att medicineringen fungerar för dig.. Nu när jag har lov så känner jag att jag är riktigt rastlös och sömnen är riktigt dålig.
    Men så fort solan börjar igen så brukar d bli bra!

    Så himla kul.. det är så kul att plugga när man vill plugga också 🙂

    Jag mår faktiskt bara bra.. Som sagt, lite rastlös pga lovet men annars är det jätte bra!
    Ja du… det där med kärlek låter jag gå riktigt sakta, har börjat umgås mer med människor och har börjat umgås med Tobbes kompis rätt mkt, men vi tar det som det kommer. Jag gillar sällskapet iaf 🙂

    Eventet blev riktigt lyckat, självklart finns det idioter som skulle klaga å ”Jag hade inte önskat detta till mitt barn” men såna fnns det alltid. Vi (läs jag och typ 4 till) jobbade skiten ur oss, mest jag egentligen. Gav fan allt till det här så på lördagen när festen var slut så åkte vi hem till mig och hade en riktig fest vi 4 + några till. Det var så himla kul!!
    Det var också skoj att Tess, Irene och Leija kom på festen.

    Jag går fortfarande i skolan, jag kommer att gå 1 eller 2 år till..
    Spelet finns på ps4, det heter ”that’s you” och är skitroligt.. Kanske kan finnas något liknande till apple tv också.

    Vi srev några egna frågor också så det blev lite personligt… Asroligt festspel!

    Exet ja… ja precis.. han hörde av sig säkert 20 ggr per dag och skyllde allt på att jag hade börjat hänga hos Tobbes kompis rätt mkt..
    Slutade med att han gick in på min facebook medan jag va på toa (är alltid inloggad på min dator) och läste hela min och Jacobs konversation.
    Sen hörde han av sig hela tiden, kom förbi… ja va riktigt jobbig helt enkelt.

    Jag förklarade tillslut att snart så behöver jag ta kontakt med polisen för det här börjar bli otäckt. Han slutade men nu hade han väl fått reda på att jag var i Sala hela mellandagsveckan och fick en knäpp igen. Ringde och hotade osv. Så fick ringa polisen… Riktigt tråkigt, men skönt ändå.

    Oj. vilken roman!

    Shit, fyller Sara alltså 15.. heeerregud!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s