~Dagligt~

Min syn på jul, Då & Nu~

Julen är en av de mysigaste tiderna på året! Jag har verkligen lärt mig att älska julen!!
När jag var barn, var inte julen en favorit högtid alls.. Jag fick ofta höra talas om mitt ursprung, att jag skulle vara glad och tacksam, ”knarkarungar” skulle inte ha presenter osv.. Så var det varje år.. Ju äldre jag blev, desto mer avskydde jag den vintriga årstiden, som kom med magvärk, ångest, känslan av att vara oduglig och oönskad, slag om jag betett mig fel, saknaden efter min mamma..
När jag fyllde 15 bodde jag hemma hos min mor!! Hon gjorde det bästa hon kunde för att göra en jul som var trevlig, men då var jag inte intresserad av det.. Jag hade inga krav eller förväntningar alls.. Jag blev iaf inte kränkt eller slagen längre, det dög gott åt mig.

Så, träffade jag min man 1999. Första julen som vi var tillsammans, firade han såklart med sin familj hos sin Farfar & Farmor.
17,5 år gammal firade jag min jul på krogen med min mamma och hennes dåvarande kille, den bästa pappan jag har!
Rätt som det är står min pojkvän & hans syrra där och ber mig komma upp till hans familj..
Den julen glömmer jag aldrig!!!
Presenter är inte allt med julen, men hans mamma & pappa hade köpt julklappar till mig! En snygg tröja, halsduk bla!! Jag var i chock!!
Dom kände ju knappt mig, jag kände mig då så himla speciell! Jag kunde inte förstå att dom som känt mig några månader tänkte på mig vid jul, när ”familjen” jag bidde hos i 11 år, gjorde klart för mig att jag förtjänar inget!
Jag grät den natten.. Kunde knappt ta in att det var sant. Att jag träffat en kille med normal familj, som brydde sig..

Sen fick vi barn..
Jag hade ändrat min inställning helt till julen. Nu skulle alla mina jular i framtiden handla om att ge och vara nära dom som man uppskattar och tycker om!
Mina barn ska aldrig ha negativa minnen från deras barndoms-jular, det är ett löfte jag ska hålla!
Oavsett vad!

Hitills har jag hållit detta löfte!
Sara ska fira sin 11te jul nu, Noel sin 7de, Max sin andra..
Och för mig blir det som min 16onde..
För det var när jag träffade R som jag började leva… Och fira jul, fira midsommar, påsk..

Jag önskar Alla där ute en riktigt GOD JUL!
Tro på julmirakel.. Det gör jag nu mera, och kommer tro på det för alltid..
Julen är magisk!

Puss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s